Sezona 2018

09.04.2018

Zima počasi le popušča in morje se je končno le pričelo segrevati. Naše aktivnosti potekajo že od začetka leta, a pravi podvodni užitki se šele pričenjajo.

Že v januarju smo vstop v Novo leto 2018 proslavili z Novoletnim potopom v Fiesi, kamor od 1. maja naprej tudi selimo center naših aktivnosti. Sledila je dobrodelna krvodajalska akcija naših članov v Izoli, ki jo ponavljamo vsake 4 mesece. Vsi, ki se nam v januarju niste uspeli pridružiti, ste v maju vljudno vabljeni. Februarja smo s klubskim, smučanjem na Kopah utrjevali prijateljske vezi in dokazovali, da nam ustreza tudi voda v drugem agregatnem stanju. Marca smo obiskali Eudi Show v Bologni - največji potapljaški sejem v tem delu Evrope. Obisk smo poskušali povezati z največjo ladijsko razbitino v Sredozemlju, tankerjem Haven v Genovi, a je bil potop zaradi slabega vremena v zadnjem hipu, ko smo bili z vso opremo že na poti, odpovedan, in ostaja del letnega plana. Potop smo nadomestili z obiskom naglobjega bazena na svetu - Y40-The Deep Joy v bližini Padove in potopom na Titovo admiralsko ladjo Vis v Uvali Polje na Kamenjaku. 

V poletnem delu sezone nas čaka še vrsta potapljaških poslastic:

- Otvoritev sezone na Rabu od 27. do 30.4.2018, na voljo je še nekaj prostih mest,

- Otvoritev sezone v Fiesi 1.5.2018,

- Dan potapljačev v Fiesi 2.6.2018,

- Wreck Haven v Genovi, termin še ni določen,

- Tradicionalna Lina v juliju, termin še ni določen,

- Dan potapljačic - Women's Dive Day, 21.7.2018, 

- Tradicionalni Baron Gautsch v avgustu, termin še ni določen, 

- Potopljeni Bombnik B24 v Gradežu, termin še ni določen,

- Egipt Liveaboard - južna tura, 22. do 28.10.,

- Y40-The Deep Joy v novembru, termin še ni določen,

- Božični potop, 15.12.2018.

Poleg zgornjih dogodkov nas seveda čaka še veliko potapljanja, veliko tečajev in spoznavnih potopov na slovenski obali. Tečaji bodo od maja dalje potekali vsak vikend, med tednom pa na podlagi predhodnega dogovora. Za certificirane potapljače pa pripravljamo nekaj novih podvodnih lokacij, ki jih bomo v kratkem dodali na potapljaški zemljevid. Poudarti velja še, da se je v zadnjem letu rodila tudi iniciativa #Oceaneating, ki skrbi za to, da se naši dogodki in druženja dopolnjujejo s kulinaričnimi užitki.

Ob tej priložnosti bi vas radi spomnili še na to, da do uradnega začetka poletne sezone, ki bo 1.5.2018, veljajo akcijske cene naših tečajev.

Mi smo pripravljeni za skok v morje, kaj pa vi?