Potapljaško društvo ali klub - predstavitev dejavnosti

20.04.2018

Društvo Oceandiving je potapljaško društvo, ki združuje ljudi, ki gojijo ljubezen do morja in podvodnega sveta.

Naša vodila so strokovnost, kvaliteta dela, naprednost in prijaznost s skupnim ciljem doseganja kakovostnega delovanja na področju športa. Nismo in ne želimo biti industrija novih potapljačev. Naš namen je zagotoviti potapljaška znanja na najvišji strokovni ravni, poleg tega pa našim članom ponuditi prijetno športno druženje pri skupnem odkrivanju novih dimenzij.

Kaj vse počnemo?

Izvajamo potapljaške tečaje. Naš cilj je izvedba tečajev na najvišji kakovostni ravni  s poudarkom na čimbolj individualizirani storitvi. Naši tečaji zato potekajo v manjših skupinah, kjer se naši inštruktorji lahko toliko bolj posvetijo posamezniku in mu na ta način pomagajo pri doseganju učnih ciljev. S ponosom trdim, da vzgajamo samostojne in samozavestne potapljače, ki jih brez težav lahko postavimo za zgled v potapljaški sredini.

Organiziramo potapljaške izlete in potapljaška potovanja. Potapljanje poleg popolne sprostitve, ki jo lahko doživimo le pod vodo, pomeni tudi izpolnjevanje želja po odkrivanju nečesa novega. Pod vodo je takih možnosti ogromno. Ljubitelji potopljenih ladij pridejo na naših izletih vedno na svoj račun, še posebno ko so te razbitine povezane z zgodovinskimi dogodki in se ti med potopom zazdi, da se sprehajaš v nekem drugem času.  Prav tako na izletih ne pozabimo na ljubitelje podvodne flore in favne in na naš plan potopov vedno vključujemo tudi lokacije, ki so bogate s podvodnim življenjem. Letošnji plan najdete na povezavi. Organiziramo tako izlete na sosednjo Hrvaško kot potovanja na bolj oddaljene in bolj eksotične destinacije. Letos je na vrsti liveaboard na Rdečem morju – tura Brothers, Deadalus, Elphinstone. Zaveza društva je, da svojim članom ponudi vsaj 1 potapljaški dogodek na mesec skozi vse leto.

Organiziramo potope na slovenski obali. Poleg podvodnih grebenov in potopljenih ladij, ki jih najdemo tudi pri nas, organiziramo tudi trening potope in obnovitvene tečaje za tiste, ki si želijo izboljšati svoje podvodne veščine ali zgolj obnoviti znanje po daljši potapljaški pavzi.  

Skrbimo za podmladek. Skozi vse leto v bazenskem kompleksu Aquapark Žusterna organiziramo potapljaške treninge za otroke, v poletnem času pa potapljaške športne dneve.

Eden izmed bistvenih ciljev našega društva je krepitev medsebojnih odnosov naših članov, ljubiteljev morja in podvodnega sveta. Zato poleg potapljaških izletov organiziramo še vrsto družabnih dogodkov, na katerih nam podvodnih zgodb nikoli ne zmanjka.  Poleg prijetnega druženja tako skrbimo tudi za neformalni prenos znanja od izkušenejših k manj izkušenim in za krepitev medsebojnih vezi med člani.

Svojim članom omogočamo dostop do vrhunske potapljaške opreme po ugodnih klubskih cenah ter jim svetujemo pri nakupih.

Sodelujemo z drugimi potapljaškimi klubi v Sloveniji in v tujini. Prav tako smo člani Slovenske potapljaške zveze, ki predstavlje krovno potapljaško organizacijo v Sloveniji, naše programe pa izvajamo pod okriljem mednarodne potapljaške šole PADI.

Kako do nas?

Najlažje tako, da se nam pridružite na tečaju, izletu ali drugem potapljaškem dogodku. V letu 2018 bomo svoje aktivnosti na slovenski obali izvajali iz Fiese in iz centra vodnih športov v Kopru. Vse potrebne kontakte najdete na povezavi.

Veselimo se vaše družbe!

Vanja Mlinar

PADI #259868