Potapljaški izlet na Azore

24.01.2020

Cilj letošnje potapljaške ekspedicije je obiskati Azore.

TERMIN: 1.9. do 8.9.2020

ROK PRIJAVE: Zaradi rezervacije konkretne nastanitve v bližini potapljaškega centra v top sezoni je rok prijave do 11.2.2020. Ob kasnejši prijavi ne moremo garantirati cene in nastanitve v istem objektu.

CENA IZLETA ZNAŠA: 

Povratna letalska karta: 510€

Povratni transfer letališče-nastanitev-letališče 20€

Bivanje v dvoposteljni sobi v skupni hiši: 280€ ali 330€ po osebi, odvisno od sobe

Potapljanje: 

A) Potapljaški paket 7 potopov + Izlet z ogledom kitov 540€

B) Posamični potopi in izleti po ceniku na diveazores.net

CENA VKLJUČUJE:

Povratna letalska karta na relaciji Benetke-Lizbona-Horta-Lizbona-Benetke z vsemi taksami

1 kos prtljage do 23kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg dimenzije 20x40x55cm

Transfer na relaciji letališče-nastanitev-letališče

Nočitve v skupni hiši, v sobah za 2 osebi

Paket 7 potopov:

- Princess Alice Bank -2 potopa

- Shark Diving Expedition - 1 potop

- 4 potopi s čolnom na otoku Faial

Jeklenke

Uteži

Izlet s čolnom - ogled kitov 

CENA NE VKLJUČUJE:

Nitrox

Izposoja potapljaške opreme

Opcijski dodatni potopi 

Prehrana

Riziko odpovedi leta (zdravniško potrdilo) - doplačilo 26€

Transfer od doma do letališča in nazaj

PRIJAVA:

Prijave na kontakt

Prijava mora vsebovati ime in priimek, naslov, datum rojstva, sliko ali sken notranje strani potnega lista (stran kjer se nahaja slika in stran kjer je EMŠO).

NAČIN PLAČILA:

Plačilo se lahko izvrši v več delih

Prvi obrok v višini 400€ mora biti plačan ob prijavi.

Drugi del v višini 400€ se plača do 15.5.2020

Razlika (glede na izbrani aranžma) se plača do 24.7.2020.

OPOZORILO:

Po vplačilu prvega obroka refundacije več niso možne, saj se del denarja vplača agenciji za letalsko karto in nastanitev; izjema so vplačniki rizika odpovedi, za katere veljajo pogoji rizika odpovedi.

Če iz kateregakoli razloga ne boste mogli na pot, lahko sami poiščete osebo, ki bo šla namesto vas in ji odstopite/prodate svoj aranžma. To lahko storite najkasneje do 25.7.2020.

PODATKI ZA PLAČILO

Društvo Oceandiving, Soška ulica 8a, 6000 Koper

Račun pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0001 4635 125

Opis: Azori 2020

POTAPLJAŠKE LOKACIJE:

Azori so otočje sredi Atlantika. Otočje je vulkanskega izvora, zaradi subtropskega oceanskega podnebja z blagimi letnimi temperaturami pa je otočje poraščeno in slovi po svoji zeleni barvi. Za naše potapljaško izhodišče smo izbrali otok Faial, ki leži na skrajnjem zahodu centralnega dela Azorov in nudi nekatere od potapljaških točk, ki z ostalih otokov niso dosegljive. Nastanili se bomo v glavnem mestu Horta, ki velja za pomembno pristanišče oz. obvezni postanek za jahte, ki prečkajo Atlantik.

Obdobje, v katerem bomo obiskali Azore, sodi v njihovo top sezono. Pričakovana temperatura vode je 22 stopinj, temperatura zraka pa je stopinjo ali dve višja. Glede na to, da bomo opravili več potopov, je za "bolj premražene" priporočljivo uporabljati polsuho ali 7mm-mokro obleko. Enak učinek lahko dosežemo tudi, če 5-mm mokri obleki dodamo ustrezni overvest ali shorty. Vidljivost je v predvidenem obdobju večinoma dobra in presega 20m. Gostili bomo v potapljaškem centru, ki ga vodijo morski biologi z dolgoletno tradicijo in odgovornostjo do podvodnega ekosistema. Na potopih se bomo srečali tako s strmimi stenami kot položnimi spusti, vulkanskimi loki in raznimi odprtimi jamami, ki naredijo podvodne scenarije raznolike in edinstvene. Morsko življenje na Azorih je pestro in bogato s subtropskimi ribjimi vrstami. Pričakujemo lahko tune, barakude, murene, morske biče, gruperje in mnoge druge vrste. Prav tako je septembra tudi sezona mant, katerim bomo namenili enodnevni izlet na najoddaljeneši podvodni greben Princess Alice Bank. Poleg tega bomo opravili tudi poldnevni "sharkdiving" izlet, na katerem si bomo ogledali morske pse.

Vse potope bomo opravljali s čolna. Predvideni so 4 potopi na grebenih na otoku in 3 na oddaljene potapljaške lokacije. Poleg potopov bomo opravili izlet, na katerem si bomo (s čolna) ogledali kite.

Za tiste, ki ne želijo opraviti vseh potopov je možno tudi, da opravijo samo izbrane. V tem primeru namesto cene potapljaškega paketa plačajo cene po ceniku potapljaškega centra.

Nekaj slikovnega gradiva najdete v galeriji. Slike nam je odstopila kolegica, ki je lokacijo že obiskala.

PRINCESS ALICE BANK - celodnevni izlet

Na spodnji povezavi si lahko ogledate posnetek s te znamenite potapljaške lokacije:

Princess Alice Bank Video

SHARK DIVING EXPEDITION - poldnevni izlet

Številne vrste morskih psov križarijo po oceanu, vendar so možnosti, da bi jih našli, minimalne. Na srečo so Azori na selitveni poti nekaterih vrst morskih morskih psov Severnega Atlantika, na primer modrulja (Prionace glauca) in maka (Isurus oxyrinchus). Potapljanje poteka v modrem, vožnja do lokacije pa poteka približno 1 uro.

WHALE WATCHING - poldnevni izlet

Azorski arhipelag je dobro območje za opazovanje kitov. Poleg tega, da tam prebiva več različnih vrst, lahko srečamo tudi vrste, ki so na svoji selitveni poti čez Azore.

Več o izletu na naslednji povezavi.

BIVANJE

Hiša, v kateri bomo prebivali, ima 5 sob. Vsaka soba je za 2 osebi. Tri sobe imajo lastno kopalnico, 2 sobi imata skupno. Ob prijavi navedite, v kateri sobi želite bivati, saj cena rahlo odstopa.